Top 10 stormagasiner i New York

Macy's ligger nr. 1 på Newyork.dks Top 10 lister over stormagasiner i New York

Stormagasinerne i New York ligger ikke side om side, som de gør i mange andre storbyer, men dem der er, er alle mindst ét besøg værd.

Læs Newyork.dks Top 10 over New York’s bedste stormagasiner og et par Shopping Malls, der alle er gode mål for en seriøs shoppetur.
 

Stormagasiner på Manhattan

1. Macy’s
Macy’s er New Yorks største og mest berømte stormagasin med kvadratmeter nok til, at du kan holde hele din New York ferie her uden at kede dig.

Macy’s er et traditionsrigt stormagasin med en lang og spændende historie, men det vigtigste er, at de har ALT, du kan ønske dig at give penge for.

Macy’s
151 W 34th Street, New York.

2. Bloomingdales
Et andet berømt – og stort – stormagasin er Bloomingdales, i daglig tale kaldet Bloomies. Bloomingdales er ligeledes et traditionelt stormagasin med et varesortiment, som vi kender det hjemmefra – og så alligevel anderledes. Vi er jo i New York City.

Prisniveauet er generelt rimeligt, men du kan sagtens finde de mere eksklusive varer og priser inden for alle varegrupper.

Vi anbefaler, at du køber noget – bare lidt – da deres papirsposer, Little, Medium og Big Brown Bags, er så berømte, at de ofte bliver brugt som håndtasker.

Bloomingdales
1000 Third Avenue, New York

3. Lord & Taylors
Lord & Taylors er stormagasinet for det mere modne publikum i New York. Her finder du en hyggelig, ikke alt for hektisk stemning, høflige ekspedienter med stort kendskab til deres område og et stort udvalg af varer i middelprisklassen.

Mest af alt er Lord & Taylors kendt for deres udstillingsvinduer op til jul. Her laver de tableauer i alle vinduerne langs 5th Avenue, der tilsammen udgør en lille historie med både lyd og bevægelse. Vel værd at stå lidt i kø for at se.

Lord & Taylors
424 Fifth Avenue, New York

4. Time Warner Center
De nederste etager i det forholdsvis nybyggede Time Warner Center på Columbus Circle er henlagt til shoppingcenter med forretninger af høj kvalitet. Mærkevarer indenfor beklædning, boligudstyr og skønhedspleje deler adresse med den store boghandel, chokoladeforretningen og et lækkert udvalg af caféer og restauranter.

Det er ikke just billige forretninger, men heller ikke et sted, der sprænger budgettet, og stedets lækre indretning og den afslappede atmosfære gør det til et dejligt sted at shoppe i New York.

Time Warner Center
10 Columbus Circle

5. Saks Fifth Avenue
Navnet i sig selv er en institution og det samme er selve stormagasinet. Saks Fifth Avenue er designernes højborg. Her finder du alle de dyre mærker inden for beklædning, smykker, sko og tasker samt skønhedsprodukter samlet under samme eksklusive tag.

Der er ingen købetvang i Saks Fifth Avenue, men en lille slentretur rundt blandt alle de dyre varer giver på en eller anden måde fornemmelsen af, at man har skiftet samfundslag, omend for en kort stund. Også her er udstillingsvinduerne et stort trækplaster op til jul.

Saks Fifth Avenue
611 Fifth Avenue, New York

6. Pier 17
Hvis man skal lave et shopping center, kan man lige så godt placere det i smukke omgivelser. Det er lige præcis, hvad Pier 17 er. Det indbydende shoppingcenter ligger, som navnet antyder, på en mole ud mod New York’s havn, og selvom du ikke lægger så meget mærke til det, mens du shopper i de mange forretninger, er der sørget for en pragtfuld udsigt.

Rundt om bygningen er der på begge etager anlagt balkoner, så besøg fx øverste etages Food Court og tag frokosten med udenfor og nyd den sammen med udsigten til Brooklyn Bridge. Og husk så også lige at besøge resten af South Street Seaport, mens du er der.

Pier 17
South Street Seaport, Fulton & South Streets, Pier 17, New York

7. Kmart
Giganten inden for discountshopping i USA er Kmart. Hvem kender ikke udtrykket ”Attention Kmart shoppers…” ofte efterfulgt af spøgefulde bemærkninger som ”… Elvis is spotted in isle 14”.

Fra ellers typisk at være placeret i provinsen og udkanten af de større byer, er Kmart nu at finde med en yderst central beliggenhed på Manhattan. På 34. gade ved siden af Penn Station finder du en stor filial af Kmart med et kæmpe udvalg af blandt meget andet beklædning, legetøj, boligudstyr og elektronik.

Man siger, at der altid er noget, der på udsalg i Kmart, men udsalg eller ej, det er her du finder de laveste priser på det hele. Så læg vejen forbi og gør en god handel.

Kmart
250 W 34th Street, New York

8. Manhattan Mall
Af et storby-mall at være er Manhattan Mall på Harold Square et ganske godt indkøbscenter. Lyst og luftigt indrettet, mange gode forretninger og ikke mindst meget centralt placeret.

Grunden til at det alligevel er havnet helt nede på en 8. plads på hitlisten er, at der i de sidste år har været lidt for mange forretninger, der lukkede, uden at der er kommet nye i stedet.

Et par etager er nu lagt øde hen eller omdannet til andet erhverv. Men lad det ikke skræmme dig. Der er stadig en god shoppedag at hente i Manhattan Mall, og Subway stationen ligger i kælderen, så der er let adgang uanset hvor i New York du befinder dig.

Manhattan Mall
Harold Square, hjørnet af Broadway og W 33rd Street

9. JC Penny’s
Stormagasinet JC Penny’s er én af USA’s landsdækkende forretningskæder, der findes i alle størrelser. De har nu også indtaget Manhattan, nærmere betegnet Manhattan Mall, hvor de på flere etager byder på et stort udbud af kvalitetsvarer til fornuftige priser.

JC Penny’s er især kendt for deres lækre boligtilbehør, der har den herlige kombination af høj kvalitet, lækkert design og lave priser. Kommer du ud i New York’s øvrige boroughs finder du flere og større JC Penny’s.

JC Penny's
Harold Square, hjørnet af Broadway og W 33rd Street

10. Century 21
Det er med blødende hjerte, at Century 21 ender her nede på 10. pladsen. For det er et genialt discount stormagasin med varer til uhørt lave priser. Men … der er altså lige det ved det, at der, som i så mange discountbutikker, hersker en vis grad af kaos og rod.

Du skal være forberedt på at kæmpe lidt for det gode køb, hvilken kan betyde både endevending af papkasser og korporlige opgør med andre kunder. Det er heller ikke det mest logisk indrettede stormagasin, så det er nemt at ”fare vild”. Og så er der naturligvis køerne ved kassen.

Til gengæld kan du være heldig at gå derfra med en designerkjole til $20 eller en ny kuffert til $10 – og kvaliteten på varerne fejler altså ikke noget.

Century 21
22 Cortland Street, New York

Stormagasiner uden for Manhattan

Skulle du have energi – og penge – i overskud, efter at have besøgt stormagasinerne på denne liste, er der lige et par ekstra tips for de virkelig shoppegale, der gerne bruger lidt tid på transport, for at nå frem til de gode steder.

Queens Center Mall, Flushing - stort, lækkert shoppingcenter på Queens Boulevard, Elmhurst, Queens

Staten Island Mall - stort mall på Richmond Avenue, bus S44 direkte fra færgelejet.

Woodbury Common - designer Outlet 1 times kørsel fra Manhattan, busser direkte fra Port Authority.