Museeer uden trængsel

Hører du til dem, der rejser på ferie med de bedste intentioner om at opleve en masse dejlige museer, men vender hjem med uforrettet sag, fordi køen til museet var for lang, eller trængslen indenfor gjorde det umuligt at få noget ud af besøget? Fortvivl ikke. Her er en lille liste af museer i New York, der ikke er så overrendte, men så sandelig ikke mangler noget, hvad angår kvalitet.

The Cloisters Museum & Gardens
Hvad: En afdeling af The Metropolitan med middelalderkunst og -arkitektur i et gammelt kloster bygget af sten fra et fransk kloster. Dertil en have og urtehave, der ikke bare har en fantastisk udsigt, men også er et af de mest fredfyldte steder i New York City.
Hvor: Fort Tryon Park, 99 Margaret Corbin Drive.
Mere: The Cloisters Museum & Gardens

Cooper-Hewitt, National Design Museum
Hvad: Underafdeling af The Smithsonian der i et gammelt UES-mansion har en omfattende samling af design med alt fra 1800-tals tapeter til moderne, minimalistiske møbler. Permanent samling og skiftende specialudstillinger. Hvor: 2 East 91st Street ved 5th Avenue, Upper East Side.
Mere: Cooper-Hewitt, National Design Museum

Neue Galerie
Hvad: Grundlagt af bl.a. Estée Lauder-arvingen Ronald S. Lauder som galleri/museum for Wiener-kunst og design. Fast samling og skiftende særudstillinger. 2 wiener-inspirerede caféer - en til kaffe og kage, og en til lune retter. Hvor: 1048 5th Avenue ved 86th Street, Upper East Side.
Mere: Neue Galerie

The Noguchi Museum
Hvad: Modernistisk kunsts oase i en nedlagt fabrik i Queens hovedsageligt med værker af den indflydelsesrige kunstner og designer Isamu Noguchi. Efter museets mange gallerier og specialudstillinger kan du slappe af i skulpturhaven eller shoppe i museets gift shop.
Hvor: 9-1 33rd Road ved Vernon Boulevard, Long Island City, Queens.
Mere: The Noguchi Museum

Park Avenue Armory
Hvad: Et unikt mekka for kunst, teater og musik indrettet i en ligeså unik bygning, de selv beskriver som halvt palads, halvt industrihal. Drives non-kommercielt og giver dermed mulighed for, at ellers ikke tilgængelig kunst kan nydes af publikum. Malerier, skulpturer og installationskunst i Grand Scale.
Hvor: 643 Park Avenue mellem 66th og 67th Street, Upper East Side.
Mere: Park Avenue Armory

 

Oplevelser: