Mindre kendte museer i New York

Tenement Museum New York


MoMA, Guggenheim og The Metropolitan er på de fleste turisters liste over must-sees, når de besøger New York for første gang. Men disse fem museer er, trods deres mindre kendte navne, også et besøg værd.

Museum of the City of New York
En af verdens mest populære byer har selvfølgelig også sit helt eget museum. Udstillingerne varierer fra gadefotografi til historiske tilbageblik og fokus på specifikke områder i byen.
Billetpris: 10 dollars.
1220 Fifth Avenue
www.mcny.org

FDR Four Freedom’s Park
Et udendørs, nyåbnet mindesmærke til ære for præsident Franklin D. Roosevelt. Smuk arkitektur med udsigt til Manhattans skyline og FN-bygningen.
Billetpris: Gratis.
Roosevelt Islands sydspids.
www.fdrfourfreedomspark.org

Tenement Museum
Få et indblik i, hvordan New Yorks første immigranter levede på Manhattans Lower East Side med et kig ind i restaurerede lejligheder fra forskellige tidsperioder. Det er også muligt at komme på rundtur i nabolaget med en historiekyndig guide.
Billetpris: 22 dollars
103 Orchard Street
www.tenement.org

Museum of the Moving Image
Et museum for film, tv og digitale medier. Se fx en udstilling om, hvordan film og tv-serier bliver produceret og markedsført eller kom til en af museets 400 årlige filmfremvisinger.
Billetpris: 12 dollars
36-01 35th Avenue, Astoria. Queens
www.movingimage.us

New York City Fire Museum
Brandmands-memorabilia af enhver slags, helt tilbage fra 1800-tallet.
Museet har også en udstilling til ære for de 343 brandfolk, der mistede livet under terrorangrebet den 11. september 2001.
Billetpris: Gratis, men det foreslåes, at man donerer 5 dollars.
278 Spring Street
www.nycfiremuseum.org

Oplevelser: