Kaffe i New York - mere end bare Starbucks

En dobbelt vanille-latte på sojamælk eller en decaf macchiato med karamel kan være lækker, men af og til har man bare brug for en god kop kaffe af høj kvalitet uden for mange dikkedarer. New yorkere er forkælede, når det kommer til udvalget af kaffebarer, og som turist bør man gøre sig selv den tjeneste at prøve andre bønner end dem fra den verdenskendte Starbucks.

Gourmet-kaffe
Jonathan Rubinstein åbnede Joe the Art of Coffee i 2003 i håbet om at gøre new yorkerne mere kræsne med deres kaffe. Han brygger sin espresso på en maskine til 80.000 kr. og går meget op i ”latte-art”: kunsten at forme blomster og andre fine mønstre i mælkeskummet. Det handler ikke om det æstetiske, har han sagt til New York Magazine, men om at vise, at espressoen har den rette konsistens til at kunne bære mælkepynten.
Der er soja-, sød-, let- og skummetmælk til selvbetjening i kaffebaren og et lille, men lækkert udvalg af brød og kager.

Joe the Art of Coffee http://www.joetheartofcoffee.com/
Otte kaffebarer rundt om på Manhattan og i Brooklyn, bl.a. ved Columbus University:
550 West 120th Street
Morningside Heights

Hippie-kaffe
Det er ikke bare den gode kop kaffe, der er i højsædet hos Think Coffee. Kaffekædens medarbejdere besøger kaffebønder i Brasilien, Etiopien og Nicaragua for at tjekke forholdene og sikre dem en fair handel. Think Coffees ”house blend” har en kraftig smag, og deres kaffebarer er altid hyggeligt indrettede, ofte med fritlagte murstensvægge, sofaer og dasevenlig musik i højtalerne. Der er en morgenmadsmenu og sandwich, salater og bagværk.

Think Coffee http://thinkcoffeenyc.com/
Fire kaffebarer på Manhattan, bl.a. på:
248 Mercer Street
NoHo

Stærk kaffe i orange krus
På trods af dens skrig-orangefarvede logo er Mud Coffee nem at overse. Den ligger lidt gemt væk i Manhattans East Village og byder både på huleagtig hygge indendørs og en lille gårdhave udendørs. Muds kaffe smager virkelig af kaffe i modsætning til de udvandede versioner, man som kaffekunde af og til bliver spist af med. Tag enten kaffen ”to-go” i de karakteristiske orange papkrus eller bliv siddende og nyd den til Muds lækre brunch, fx huevos rancheros (spejlæg med tortillos og frisk salsa).

Mud Coffee http://www.onmud.com/
307 E 9th Street
East Village
(Mud Coffee har også en mobil kaffevogn på Astor Place, 4th Avenue og 8th Street, og en lille afdeling på Manhattans Upper West Side)

Billede: False Positives

Område: 
Oplevelser: