Harold Square

Det kan godt være, at Times Square i New York tager store dele af opmærksomheden i striden om seværdighed, og det er da også velfortjent. Men når man så har oplevet suset, set reklamerne og neonlysene, kan det være rart at tage hen et sted, hvor pulsen er lidt lavere.

Cirka 10 gader sydpå fra Times Square finder du en anden af New Yorks pladser, der måske ligger lidt i skyggen af Times Square, men bestemt fortjener lige så meget opmærksomhed, hvis ikke mere. Harold Square, hvor Broadway krydser 6th Avenue, er hektisk, men på samme tid hyggelig, og så byder den på et væld af forretninger.

Især én har givet pladsen og den tilstødende 34th Street en vis berømmelse. New Yorks største varehus Macy’s. Her kan du uden problemer få en hel dag til at gå, men skulle du have tid, kan du altid gå en gade længere sydpå, hvor du finder indkøbscentret Manhattan Mall. Tag også lige 34th Street fra Harold Square op til 5th Avenue med, hvor mange af de populære kædeforretninger har filial.

Skulle du have brug for en pause i din shopping-rundtur, har Harold Square masser af restauranter og fastfood-steder, hvor du kan styrke dig. Tag gerne dine forsyninger med ud på selve pladsen. Harold Square er indenfor det sidste år blevet omlagt, så trafikken er rimelig begrænset, og der er masser af borde og stole ude under træerne, hvor det er skønt at sidde og tage omgivelserne ind. Skulle du stadig have kræfter tilbage, ligger Empire State Building bogstaveligt talt lige rundt om hjørnet.

Oplevelser: