Den gode udsigt - Det gode billede

Udsigt New York skyline

Du ser dem hele tiden - de mageløse billeder af New York Skyline, Manhattan set fra oven og profilerne af de berømte skyskrabere, der alle ser ud som om de er taget af professionelle fotografer med dyrt fotoudstyr og en helikopter. Men ved du hvad? Du kan også tage sådan nogle billeder - selv som amatør. Det eneste det kræver, er at du ved, hvor du skal finde motiverne. Så når du kommer til New York City næste gang, så tag kameraet med og begiv dig ud til nogle af de steder, der er listet nedenfor, og kom hjem med professionelt udseende billeder, der vil imponere.

Er du ikke den fotograferende turist, kan du naturligvis også benytte stederne som udsigtspunkter og i stedet tage ”mentale billeder”, der vil følge dig for altid.

Empire State Building
Udsigtsdækket på 86. (eller 102.) etage af Empire State Building er nok det første, du kommer i tanke om, når du skal finde den gode udsigt over New York City. Og det er da også fuldstændig korrekt. Bygningen er placeret perfekt på midten af Manhattan, så du har en 360 graders view over både Manhattan, de omkringliggende boroughs og lidt af New Jersey. Tag turen derop om dagen og igen efter mørkets frembrud.

Top of the Rock
En anden oplagt udsigtsplatform er Top of the Rock på Rockefeller Center. Også her har du hele New York City for dine fødder som et magisk tæppe. Desuden kan du i forbindelse med udsigts-nydelsen finde et væld af forretninger og spisesteder nede på gadeplan af Rockefeller Center - og det er aldrig nogen skade til...

South Street Seaport
Fra terrassen på øverste etage af shoppingcentret Pier 17 har du en fremragende udsigt til Brooklyn Bridge, New York Harbour og East River. Terrassen ligger lige ud for centrets Food Court, så du kan kombinere din fotografering med et måltid mad eller lidt at drikke. Udsigten fejler selvfølgelig heller ikke noget fra de lavere etager eller fra selve molen udenfor Pier 17.

Læs mere om South Street Seaport

Brooklyn Bridge
Men hvorfor nøjes med billeder af Brooklyn Bridge, når nu udsigten den anden vej (fra selve broen) er så mageløs? Begiv dig ud på den 1,8 km lange gåtur over Brooklyn Bridge og stop op og se dig tilbage for hver ca. 50 m - udsigten til Manhattan Skyline både højre og venstre for broen er helt fantastisk, og billederne står i kø for at blive taget. Der er desuden tale om en meget smuk bro rent arkitektonisk, så brug også selve broens struktur som en del af dine billeder og som motiver i sig selv.

Brooklyn
Når du har passeret broen til Brooklyn, skal du gå ned under den. Her på molen ved vandtaxi’ernes anlægsplads er udsigten til Manhattan fra endnu et nyt perspektiv. Netop dette sted er desuden brugt i et utal af film og TV-serier, da du altid vil have Manhattan som bagtæppe. Det samme gælder esplanaderne på hver side af broen, hvorfra du kan få rigtig gode billeder af Manhattan Skyline.

Roosevelt Island Pram
Den korte tur med Roosevelt Pram fra Manhattan til Roosevelt Island giver dig mulighed for at se noget lidt andet, end det gængse perspektiv af Manhattan. Og når du stiger af på selve øen er der fra nord til syd udsigt til Manhattan Skyline og East River.

Central Park
Den gode udsigt i New York City er ikke forbeholdt højderne. Du kan også finde fantastiske udsigter ved at kigge nedefra og op. Et godt sted for det er Central Park. Dels har du alle de omkringliggende bygninger, der hæver sig over den grønne oase, men også udsigten over selve parken er helt unik - især om efteråret, når træerne klæder sig i brunt, orange og gult. Og skulle du alligevel ønske at komme lidt op i højden, kan du besøge Belvedere Castle eller Metropolitan Museum, der begge giver fantastiske udsigter over Central Park.

Den dyre måde…
Du kan også vælge at spendere lidt ekstra på projektet og tage på en helikopter-tur over New York. Herfra kan du være HELT sikker på de bedste billeder af NYC set fra oven.

Staten Island Ferry
Sidst men bestemt ikke mindst skal du tage en tur med Staten Island Ferry, der helt gratis bringer dig tæt på Statue of Liberty og Ellis Island samt giver dig en fantastisk udsigt til Lower Manhattan.

Område: 
Oplevelser: