Cupcakes & the City New York

Selv om det efterhånden er et årti siden, at hitserien Sex & the City sendte cupcakes til tops på den trendy kagehitliste, er der stadig godt gang i salget af muffins med cremet, pastelfarvet glasur på toppen. Magnolia Bakery i New York, som var med i serien, har især nydt godt af kagens popularitet og har ekspanderet med indtil flere nye butikker de seneste år. Men bare fordi køen er lang, og turisterne knipser løs med kameraet er cupkagerne her ikke nødvendigvis de bedste eller mest opfindsomme i byen. FDM guider til de nye stjerner på cupcakefadet.

Butter Lane cupcakes
I East Village ligger det lille bageri Butterlane Cupcakes, som på skiltet uden for døren hævder at “Stressed is “desserts” spelled backwards” (Stresset er “desserter” stavet baglæns”). Det er da også svært at være stresset, når man træder ind i den lille butik og bliver overvældet af duften af friskrørt glasur og muffins, der stadig ryger fra ovnens varme. Man sammensætter selv sin cupcake ved at vælge først en muffin (f.eks. vanilla, chokolade eller banan) og så glasuren (kokos, peanutbutter, chokolade med havsalt eller en af de mange andre smage, der tilbydes). Spis bagværket på en bænk i den nærliggende Tompkins Square Park.

123 E 7th Street
East Village
Manhattan


Sweet Revenge
Hvem siger cupcakes ikke kan kombineres med alkohol? På cupcakecafeen Sweet Revenge kan man skylle den søde kage ned med vin eller øl. Menukortet foreslår hvilke årgange, der går bedst med hvilke kager, f.eks. en café mocha cupcake med Dow’s Finest Reserve Porto fra Portugal eller en Very Strawberry med Young’s Double Chocolate Stout fra England. Smagsvarianter skifter med årstiderne.

62 Carmine Street
West Village
Manhattan

Georgetown Cupcakes
De to søstre Katherine Kallinis og Sophie LaMontagne åbnede deres første cupcake-bageri I USA’s hovedstad Washington DC i 2008 og blev hurtigt populære. I 2012 kom søstrenes gourmetkager til New York. Der er ca. 18 forskellige smage hver dag, bl.a. Red Velvet, Chocolate Ganache og gluten-free Lava Fudge. Nye smage hver dag og specielle smage til højtider såsom fars dag og Thanksgiving.

111 Mercer Street
SoHo
Manhattan

Billede: Sugar Daze

Område: 
Oplevelser: