A Slice of New York – tag på Pizza Tour

Pizza NY

Det påstås, at man i New York City får de bedste pizzaer i verden. Vi vil dog tillade os at tilføje et ”udenfor Italien”. Men gode det er de, og langt de fleste fremstilles af new yorkere med italienske rødder, så de er så tæt på autentiske, man kan komme.

Uanset hvor du befinder dig i New York City, behøver du ikke gå mere end nogle få meter, for at finde en ”slice”, men ville det ikke være himmelsk, hvis nogen gad føre dig rundt til de allerbedste pizzariaer i byen og lade dig komme med i køkkenet og se dem slynge pizzadejen, og naturligvis smage på de herlige sager? Værs’go – her er dine guider til New York City ”Pizza Heaven”:
 

Scott’s Pizza Tours

Scott er en mand med en passion – Pizza! Han har gjort det til sin fornemmeste opgave at oplyse new yorkere såvel som turister om dette emne, og gør det året rundt på tre forskellige ture rundt i New York Citys kvarterer. Du kan vælge at tage walking tours, hvor du spadserer fra ét pizzaria til det næste, eller tage den mere komfortable bustur. Uanset hvilken tur du vælger, er der inkluderet smagsprøver og en unik indføring i pizzaens historie, men du vil naturligvis også blive orienteret om de steder i byen, du kommer igennem. Alle ture er guidet af certificerede turguider, men oveni det er de naturligvis også pizza-entusiaster.

Greenwich Village Pizza Tour
Til fods gennem det hyggelige Greenwich Village, hvor du undervejs besøger 3 meget forskellige pizzariaer. Turen fortæller pizzaens historie fra det sydlige Italien til nutidens storbyversion. Ved hvert stop møder du stedets ejer/pizzabager og smager på deres version af pizza. Men turen er også en guidet tour i bydelen Greenwich Village med historiske, interessante og/eller vigtige seværdigheder undervejs.

Hvor langt?    Ca. 1½ kml – 2½ - 3 timer.
Hvor meget?    $35 (gratis for børn under 4 år)

Crosstown Pizza Walk
Her kan du deltage i en 3 timers gåtur gennem pizzaens historie på tværs af Manhattan. Udstyret med en Pizza Journal (og goodie bag) går turen gennem Little Italy og Greenwich Village. Turen ser på pizzaen fra et historisk perspektiv, så der startes naturligvis på New York Citys ældste pizzaria i Little Italy, hvorefter du følger historien fra pizzaria til pizzaria. Der er smagsprøver på de 3 vigtigste pizzariaer undervejs og naturligvis en meget detaljeret indføring i alt om pizza.

Hvor langt?    2½ km – 3 timer
Hvor meget?    $35

NYC Pizza Bus
Hvis du har en søndag i overskud under din ferie i New York City, så er her den perfekte måde at spendere den. NYC Pizza Bus blev startet for at bringe personer til pizzaerne i stedet for omvendt. Bussen er naturligvis en gammel, gul skolebus og den kører dig rundt fra pizzaria til pizzaria for at smage de forskellige pizzatyper byen byder på, så du selv kan vurdere, hvad der er bedst. Turen starter altid på Manhattan, men bringer dig også ud til skiftende boroughs – Queens, Brooklyn og Bronx. Turen er også et 4½-times kursus i pizzaens historie, og udstyrer dig med en ”goodie bag” til at tage med hjem.

Hvor langt?    4½ time
Hvor meget?    $60 (12 år og op) / $50 (4-12 år)

Du kan finde mange flere detaljer om alle turene på Scott’s hjemmeside.
 

A Slice of Brooklyn Pizza Tours

Toni Muila er en anden af New York Citys pizza-entusiaster, der tager dig med på en bustur til de forskellige pizzaers skabere. Men Toni er også fra Brooklyn, og denne tur er – ud over pizzaerne – også en guidet tour i Brooklyns mange kvarterer. Du får set områder, som turister ellers ikke får set, lokationer, der er kendt fra film og TV, og endda en tur til Coney Islands berømte board walk. Turen spædes op med ”Everything Brooklyn” fra legender til slang. En tur, du MÅ deltage i, hvis du vil se det ægte New York udenfor Manhattan – og så naturligvis har hang til pizza! Smag den typiske NY-stile pizza på Grimaldi’s, hvor legender som Frank Sinatra spiste, og Sicillian-style pizza på L&B Spumoni Gardens med den tykkere bund og saucen over osten…

Se meget mere om turen på A Slice of Brooklyn’s hjemmeside.

Hvor langt?    4½ time
Hvor meget?    $75 / børn under 12 $65
Se video om Brooklyn pizza tour

Oplevelser: