Shopping guide: This-and-That

En vidunderlig forretning med ting til både dig selv og andre er Mxyplyzyk [mix-ee-pliz-ik] i Time Warner Center ved Columbus Circle. Her finder du lækkert, ”quirky” design til hjemmet o.a., der ser dyrere ud, end det er. Hvad med en hovedpude, der ligner en træstub, en keramisk papirskop eller et sammenklappeligt fuglehus? Der er ingen grænser for opfindsomheden her, og du kan med garanti finde noget til alle du kender. Selv påstår de, at det er her du kan købe lykken!

Uanset årstiden, er der altid julestemning i Christmas in New York i Pier 17 shopping center ved South Street Seaport. Her kan du købe julepynt i alle tænkelige - og utænkelige - variationer. Et godt minde til at hænge på juletræet.

Samme sted finder du også én af de mange Brookstone forretninger, der specialiserer sig i elektronik til hjemmet. Lyder måske kedeligt, men kig ind og find ud af, at det er det ikke. Og i samme genre kan vi anbefale Hammacher Schlemmer på 57th Street. Firmaet har siden den amerikanske borgerkrig stået for det overraskende og innovative indenfor alt til hjemmet, og sælger stadig deres kæmpe udvalg af alt fra robotstøvsugere til kunstige juletræer. En underholdende forretning - uanset om du skal købe eller ej.

Der er vel heller ikke nogen vej udenom de store company stores. Disney har en kæmpe forretning på Times Square, NBCUniversal sælger film- og TV-merchandise på Rockefeller Plaza og American Girl sælger deres populære dukker og meget andet på 5th Avenue.