Shopping guide: Kun i New York

Der er visse ting, som man måske nok kan opspore andre steder end i New York City, men som i den grad er så meget New York, at du ikke bør købe det andre steder.

Tag f.eks. ned til det nye Ground Zero museum, der har en forretning tilknyttet med et væld af merchandise. Det kan umiddelbart virke lidt usmageligt på nogen, at man sælger t-shirts, bøger etc. på baggrund af en katastrofe, men tag ned og kig - det er ikke så usmageligt endda.

Lidt i samme boldgade kan du finde gode gaver i New York Fire Department (NYFD)’s officielle forretning i Rockefeller Center, der i øvrigt er tilknyttet det interaktive museum The Fire Zone, der er et slaraffenland for børn (og voksne). I butikken kan du købe beklædning, legetøj, samleobjekter og ikke mindst den officielle FDNY Fire Fighters Calendar of Heroes, der med garanti er et hit hos de kvindelige venner.

Skulle du have de nødvendige finanser, kan du næppe finde en bedre New York-souvenir end en lille lyseblå box (med indhold) fra Tiffany & Co. på hjørnet af 5th Avenue og 57th Street.